Riktig og nøyaktig utført diagnostisering

Blod- og urinanalyser

Vi har analysemaskiner som gjør at vi kan få svar på blodprøver i løpet av 20 minutter. Dette ser vi som en stor fordel da det kan hjelpe oss å gi riktig behandling med en gang. Blodanalyser gir verdifull informasjon om dyrets generelle helsetilstand.

Ultralyd

Klinikkens ultralydapparat er moderne, og vi har modeller som brukes både på smådyr og hest. Ultralyd er lydbølger som trenger gjennom vev, og som gjengir resultatet som et bilde som kan avleses. Ultralyd er et godt hjelpemiddel til diagnostisering av ulike tilstander hos smådyr (deriblant til drektighetsdiagnostikk). Det er også mye brukt for å undersøke ledd, sener og ligamenter hos hest.

Digitalt mobilt røntgenutstyr

Vi har digitalt røntgenutstyr ved våre klinikker. I tillegg har vi også et mobilt røntgenapparat som kan tas ut i felten ved undersøkelser av hest.

Røntgenbildene tas og fremkalles i løpet av kort tid.  Dette åpner også muligheten for å ta fullstendige kjøp/ salgsundersøkelser i felten.

​Vi er også godkjent for HD- og AD-fotografering på hund.

Endoskopi av fordøyelseskanal (gastroskopi) og luftveier

Vi tilbyr gastroskopi (undersøkelse av spiserør og magesekk) og luftveier.

Dette kan være indisert i mange ulike situasjoner. Vanlige grunner til at gastroskopi utføres kan være om hunden viser symptomer på mageproblem som kvalme, oppkast, problemer med å svelge eller uforklarlig vektreduksjon eller manglende tilvekst.

Halthetsundersøkelser på hest og smådyr

Bøyeprøver, behandling av ledd og leddnære strukturer. Dette er rutineundersøkelse på hest fordi haltheter er av de vanligste problemene hos hest. Det er imidlertid ofte svært tidkrevende pasienter da det kan være en møysommelig prosess og komme fram til en korrekt diagnose. Gjennom såkalte diagnostiske injeksjoner lar det seg som oftest gjøre å komme til bunns i problemet.

Smådyr som hunder og katter har også ofte haltheter hvor dyret må undersøkes metodisk for å finne frem til årsaken til problemet. Katter har ofte sår som gir halthet. Hunder har oftere leddproblemer. I alle tilfeller så må man undersøke systematisk for å finne årsaken. Ofte må man bruke hjelpemidler som røntgen i diagnostiseringen.